Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hasznos tippek és tanácsok a tatami használatához

 ELSŐ HASZNÁLATBAVÉTEL
A gyártási és raktározási okokból a tatamik felületén egy minimális szilikon réteg található, ami a használat során rövid időn belül eltűnik. Amennyiben ez zavaró lenne, akkor ezt egy áttörléssel, vagy átmosással egyszerűen eltávolíthatjuk.

LERAKÁS - FELSZEDÉS
A tatamik egy felhasználóbarát és strapabíró fogazatú oldalkialakítással kapcsolódnak egymáshoz. A gyors és jól illeszkedő lerakás érdekében csak egyetlen elemre – a nyíl alakú sarokra – kell figyelni. Ha ezek mindig egy irányba néznek, akkor a helyes lerakás gyerekjáték lesz.
A felszedésnél ügyeljünk arra, hogy a tatamikat egymáshoz képest fölfelé, függőlegesen válasszuk szét, amivel óvjuk a tatamik fogazatát.

TÁROLÁS
Lehetőség szerint a tatamikat egymásra fektetve helyezzük el. Hosszabb ideig kizárólag száraz és szennyeződés mentes tatamit tároljunk, amit síkfelületű, pormentes, és fedett helyre tegyünk. A páratartalom és a hőmérséklet szempontjából nincsenek különösebb megkötések. Célszerű azonban itt is a szélsőséges körülményeket kizárni. 0 C° fok alatti helységekben történő tárolás után ajánlott a szőnyegeket a lerakás előtt egy-két órával már a terem hőmérsékletén tartani.

ÁLTALÁNOS TISZTÍTÁS
A tatamikat célszerű szivacs, vagy lágyabb mosókefe segítségével egyesével lemosni, majd tiszta vízzel leöblíteni és száradni hagyni. Különféle felmosó eszközökkel- egységes felületként is - jól tisztán tarthatóak. Ilyenkor tekintettel kell lenni a puzzle vágatoknál esetlegesen beszivárgó folyadékra, ezért csak mérsékelten nedves felmosót használjunk. Intenzívebb terhelés esetén alkalmanként egy komolyabb fertőtlenítő lemosás is szükséges lehet. Ilyenkor is ügyeljünk arra, hogy a felhasznált szerek ne tartalmazzanak a műanyagokkal aktívan reakcióba lépő elemeket (klór, aldehid).
Kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésre.

Nagyobb felületek gépi takarítását cégünk is vállalja, amivel kapcsolatban további információk itt találhatók:
https://tatami-sport.eu/szolgaltatasok/tatami-takaritas-162

Samuraid® Border csomag 20 mm-es tatamihoz
32.571 Ft
30.340 Ft
7% Kedvezmény:

HÁROM SZINTŰ KARBANTARTÁSI RENDSZER

Takarítás
Kliniko-MED a legjobb megoldás a tatamik takarítására egy egésznapos igénybevétel után. Gazdaságos kiszerelés, egyszerű használat. 10 liter vízhez mindösszesen 30 ml felmosó szert kell hozzáadni.

Tisztítás
Kliniko-SPEED optimális megoldást nyújt, edzések közötti tisztításra és fertőtlenítésre. Egyszerűen be kell fújni vele a tatamit, majd a behatási idő után (5perc) tiszta vízzel áttörölni. Alkalmas még a sport- és védőfelszerelések, valamin eszközök ferőtlenítésére is.

Fertőtlenítés
SAMURAIDâ  talaptisztító és fertőtlenítő rendszer, a személyes higiénia védelmén felül a tatamik élethosszát is pozitív irányba befolyásolja, mivel a WET-elem a speciális fertőtlenítővel alkalmazva (INNO-SEPT FRESH, vagy Kliniko -TEMPO oldat) fertőtleníti a felhasználó talpát. A DRY-elem szárazra törli és leszedi a szennyeződéseket.

WET és DRY betétek könnyen takaríthatók, -igénybevételtől függően - többször és sokáig használhatók.
Még több információ

FUN FACTS

smiley Zártcellás kialakítása miatt nem megy bele a folyadék és kitűnően úszik a vízen. Ezért vízpartra és a vízbe is bátran magaddal viheted.

smiley Nem csak síkban, de térben is építkezhetsz vele, gyerek kalandpálya, vagy bunker hasznos eleme lehet.

smiley A könnyű tisztántartás és a jó hőszigetelés miatt négylábú barátainknak is kedvelt fekhelyévé válhat.