SAMURAID HU

A SAMURAID® TATAMI - sporthigiéniai lábtisztító megoldás

Világunk 10 évente is nagyot változik, nemhogy egy egész évszázad alatt. A közvetlen környezetünkkel való kapcsolatunk szempontjából a modernkori sportok kialakulása óta számtalan pozitív és negatív változás történt, amivel számolni kell. Elég, ha csak az alig 100 éve még nem is ismert antibiotikumok mellékhatásaként folyamatosan bővülő rezisztens baktériumokat, vagy a megszaporodott gombás és vírusos fertőzéseket említjük. A globalizáció, a föld bármely pontjára történő eljutás lehetősége ezeknek a korábban lokális fertőzési forrásoknak a keveredését is eredményezheti.

SAMURAID® tatami nem csupán egy lábtisztító megoldás, hanem egy komplex sporthigiéniai rendszer része. SAMURAID®, mint azt nevével is szeretnénk hangsúlyozni - az ősi távol-keleti kultúrák hagyományainak továbbvitele a 21. század követelményeihez alkalmazkodó formában.

láb

A SAMURAID®TATAMI HASZNÁLATÁNAK ELŐNYEI?

Az idő és a fejlődés a sporttal kapcsolatos higiénia területén sem állhat meg!
Ez a szükségszerűség motiválta a Samuraid sport higiéniai rendszer kidolgozását, melynek egyik fő eleme a Samuraid tatami.
A Samuraid tatami létrehozása azonban nem csak jelentős szakmai, de magas szintű tudományos háttértámogatásnak is köszönhető, melynek során szakorvosok, mikrobiológia laboratórium és az alkalmazott klinikai szintű speciális szerek gyártói is segítségre voltak a rendszer tökéletesítésében.

A SAMURAID® rendszer részei

Az alapelv az edzőtermekben és a versenyeken is használt tatamikkal borított területekhez kapcsolódó, azokkal megegyező, speciálisan előkészített tatamira épül, melynek felületébe két különálló - szükség szerint cserélhető - betétet lehet elhelyezni.

WET1

WET tatami

DRY2

DRY tatami

border tatami3

Keret

Inno-Sept-fresh-oldat-1l4

Fertőtlenítő folyadék

A két betét rendszerként kapcsolódik egymással, melynek első – nedvesített - eleme a higiéniai védelemmel kapcsolatos funkciókat látja el, míg a második – száraz - az esetlegesen feloldott szennyeződések eltávolítását és a talpak csúszásmentes letörlését biztosítja.
Mindkét különleges betét anyaga a 21. század technológiai fejlesztéseinek eredménye, melynek során egy 3 dimenziós szerkezetű és egy extrém nedvszívó tulajdonságokkal rendelkező textília lett egy további speciális rétegeket egyesítő betét formájában kombinálva.
Működési elve alapvetően egyszerű. A „nedves betétet” a rendszerhez adaptált tisztító-fertőtlenítő folyadékkal megfelelő mértékben átitatjuk, amin a tatamival borított területre való belépés előtt a lábunkat letöröljük, majd a következő „száraz betétre” továbblépve - szintén lábtörlés szerűen használva azt - a talpunkra került folyadékot felitatjuk.
A betétek könnyedén cserélhetők és letisztíthatók.
A rendszer részei szükség után rendelhetők .
Bármilyen meglévő tatamihoz beépíthető vagy hozzáilleszthető.

További információ