Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Speciális sporttalajok különleges igényekre tervezve - 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00397

Kedvezményezett neve: Tatami-Sport Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Speciális sporttalajok különleges igényekre tervezve

A szerződött támogatás összege: 19 825 642 Ft

A támogatás mértéke: 60%

A projekt bemutatása:

A projekt célját képező különleges igényekre tervezett sporttalaj több formában is segíti, segítheti a csökkent és gyengénlátók sportolási lehetőségeit. A harcművészetekben, illetve táncművészetben az irányoknak, lépéstávolságnak nagy jelentősége van, amit a látás hiányában nehéz megfelelően elsajátítani. Az érzékelés egy lehetőségét a talajjal érintkező láb jelenti, amely az egyedi sporttalaj révén támpontot ad a pontos mozdulatok kivitelezéséhez, mivel a kialakítás révén a gyengénlátó a felületet minimális változását érzékelheti. A sporttalajba kerülnek él és kiemelkedés nélküli illesztéssel a mozdulatok pontosságát segítő elemek. Az összeállítás az igények szerint kifejezetten gyors, szakértelmet nem igényel. A WKF karate Olimpiai sportággá válik, ahol a vak és gyengénlátók is részt vesznek már a nemzetközi versenyeken, igen nagy számban. Többek között az ő felkészülésüket is segíti, pontosítja a tervezett sporttalaj.

A paralimpia szerepe egyre jobban felértékelődik, ahol jelentős számú sportoló indul, és életminőségüket segíti jelentős mértékben az ott szerzett élmény, az oda vezető úton történő felkészülés. Számukra jelent nagy segítséget egy olyan egyedi sporttalaj, amely az adott mozgásforma elsajátítását segítheti.

Jelenleg közvetlen versenytársat nem lehet említeni, mert a gyártók száma viszonylag jelentős – sporttalaj -, de az általuk készített sporttalaj elemek csak méretbeli különbséget mutatnak, amellyel adott felületek kitölthetők. Az innovációs projekt révén megvalósuló különleges sporttalaj egyedi, világújdonságként kerülhet forgalomba. A termék egyediségét segíti még a gyors – szakértelmet nem igénylő - összeállítás lehetősége, a mobilitása.

A projekt megvalósítása során a WKF Olimpiai Karate valamennyi formagyakorlatához elkészítjük és teszteljük a kialakításra kerülő sporttalajokat, amelyekhez pontos összeállítási útmutatót, illetve a bemutatást segítő információs bázist – weboldal – építjük fel.

A tesztek során egyértelműen tervezzük a mozgáskoordinációs érzékelés pontosításai miatt vak és gyengénlátók tesztelési visszajelzéseit, őket életminőségük javításában segítő szakember bevonását.

Mivel a projekt tárgyát képező termék világújdonságként kerülhet köztudatba, így piaci potenciálja a hazai és nemzetközi téren is igen jelentős lehet. Ebben olyan szintű segítségre is számíthatunk, amely a Magyar Karate Szakszövetség Elnöke részéről már előzetesen is biztosított társaságunk számára.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.01.31.

A projekt azonosító száma: 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00397